In 2 dagen je vrachtwagenrijbewijs C bij OTC Rijopleidingen B.V. !

OTC Rijopleidingen B.V. organiseert een unieke complete rijopleiding voor het vrachtwagenrijbewijs C met als motto: ‘Vandaag beginnen, morgen geslaagd!’

Om heel gericht naar het behalen van je vrachtwagenrijbewijs C toe te werken, maken we bij aanmelding een complete planning voor je rijopleiding .

De Theorie

Voor je aan de 2-daagse praktijkopleiding begint start je met de theorie-examens voor het examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid module 1-C (RVM1-C) . Onderdelen die behandeld worden zijn: verkeer, techniek, lading en wetgeving (Administratie). Het theorie-examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen.

Je kan je hier goed op voorbereiden met behulp van het zelfstudiepakket en de internettraining. Met één uur studie per dag, kun je in vier werken klaar zijn. Het kan uiteraard sneller, dat is afhankelijk van je studietempo. Ook kan je de theorie klassikaal bij OTC of online volgen. Wij plannen in overleg met jou de theorie examens in bij jouw dichtbij zijnde CBR locatie.

Tijdens de voorbereiding op de theorie-examens moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de medische keuring voor rijbewijs C.

De praktijk

De 2-daagse praktijkopleiding beginnen we met nog een stukje theorie, onder andere over het lezen van het kenteken. Ook lopen we een rondje om de vrachtwagen. We kijken even onder de motorkap en controleren samen de verlichting. Dan starten we met de rijopleiding. We lessen in totaal twee dagen.

Tijdens de opleiding behandelen we alle bijzondere verrichtingen. We gaan rijden binnen en buiten de bebouwde kom. En we laten je kennismaken met de eigenschappen van de vrachtwagen bijvoorbeeld: de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen in verband met de grote wielbasis van een vrachtwagen.

Deze 2-daagse praktijkopleiding wordt afgesloten met het praktijkexamen vanuit onze eigen locatie in Someren/eind of bij het CBR/CCV. Ben je geslaagd? Dan kun je bij de gemeente je rijbewijs gaan halen.

Heb je nog geen werk? We helpen je graag verder door je aan te bieden bij diverse transportondernemingen.

De theorie-examens kunnen worden afgenomen in vrijwel iedere plaats waar het CBR een theoriecentrum heeft. In de volgende steden is een CBR locatie gevestigd. Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Barendrecht, Bergen op Zoom, Berkel-enschot, Breda, Den Bosch, Den Helder, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Eemnes, Eindhoven, Emmeloord, Emmen, Enschede, Goes, Gouda, Groningen, Haarlem, Harderwijk, Heerenveen, Hoogeveen, Hoorn, Horn, Kerkrade, Leeuwarden, Leiden, Leusden, Maastricht, Meppel, Middelburg, Mierlo, Nijmegen, Rijskerk, Rozendaal, Rotterdam, Schelluinen, Sneek, Spijkenisse, Terneuzen, Tiel, Urmond, Utrecht, Venlo, Weert, Winschoten, Zaandam, Zoetermeer, Zwolle.

Wil je meer weten over jouw rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C? Neem dan contact met ons op.

De kosten van deze unieke 2 daagse praktijkopleiding met praktijkexamen bedragen € 2055,-

* Genoemde prijzen zijn excl. BTW, particulieren betalen geen BTW

afbeelding BTW vrij

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.

Rijden met een aanhanger

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid