Altijd al je vrachtwagen rijbewijs willen halen!

OTC Rijopleidingen organiseert al vanaf 1986 de beste rijopleidingen met visie!

OTC Rijopleidingen b.v. verzorgt opleidingen voor het C en C1 vrachtwagenrijbewijs voor het hele land! Dit doen ze zeer succesvol door cursussen met een visie!

Vrachtwagenrijbewijs in drie dagen!

Waar je ook woont, bij OTC Rijopleidingen B.V. haal je in slechts 1, 2 of 3 dagen je rijbewijs C of C1. Dat is ideaal als  je direct aan de slag wil. Door onze unieke aanpak ben je binnen enkele dagen klaar! Afhankelijk van je keuze,  duurt het traject 1,2 of 3 dagen. In de tijd die je bij ons lest brengen we je alle facetten bij die je nodig hebt om veilig de weg op te gaan.

Onze opleidingen:


Voordat je het vrachtwagenrijbewijs in de pocket hebt, moet je aan een aantal eisen voldoen. Hieronder lees je welke dit zijn voor rijbewijs C en C1.

Voor het C-rijbewijs :

 • Theorie- en praktijkexamen is behaald
 • Medische keuring
 • Je moet in bezit zijn van rijbewijs B
 • Je bent minimaal 21 jaar oud
 • In combinatie met vakbekwaamheid (code 95) is de minimum leeftijd 18

Voor het C1-rijbewijs (het rijbewijs voor campers of lichte vrachtwagens met een gewicht tussen de 3.500 en 7.500 kg):

 • Theorie- en praktijkexamen is behaald
 • Medische keuring
 • Je moet in bezit zijn van rijbewijs B
 • Je bent minimaal 18 jaar oud

OTC Rijopleidingen in heel Nederland.

OTC Rijopleidingen B.V. verzorgt rijopleidingen voor het vrachtwagenrijbewijs voor het hele land.de volgende plaatsen: Amsterdam, Arnhem, Asten, Eindhoven, Breda, Barendrecht, ‘’s-Hertogenbosch, Heerlen, Hoogeveen, Leiden, Leusden, Maastricht, Nijmegen, Nederweert, Oss, Oosterhout, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Waddinxveen of Zwolle. Woont u in een andere plaats? Geen probleem, wij verzorgen lessen door het hele land.

Informatie van de Rijksoverheid m.b.t. vrachtwagen rijbewijzen.

Er zijn twee varianten van het standaard vrachtwagen rijbewijs: C en C1. Het C vrachtwagen rijbewijs is geldig voor vrachtwagens met een gewicht boven de 3500 kilogram. Het C1 vrachtwagen rijbewijs is relatief nieuw en is geldig voor campers en lichte vrachtwagens. Zowel met het C als het C1 rijbewijs mag je aanhangers en opleggers aan je vrachtwagen koppelen. Het toegestane gewicht voor een aanhanger of oplegger is hierbij 750 kilogram. Dit maximum wordt berekend als het lege gewicht van de oplegger plus het laadvermogen. Om te rijden met zwaardere opleggers en aanhangers is het CE of C1E rijbewijs verplicht.

Let op! Met een Vrachtauto rijbewijs C mag u géén beroepsmatig vervoer verrichten. Daarvoor moet u een Vrachtauto rijbewijs C met code 95 halen.

Geldigheid

Het Vrachtauto rijbewijs C is maximaal 5 jaar geldig.Kijk voor meer informatie over het rijbewijs en code 95 op de website van de RDW. Voor meer informatie over het aanvragen van uw rijbewijs kunt u terecht bij uw gemeente.

Voorwaarden Vrachtauto rijbewijs C
 • Voor het aanvragen van het C rijbewijs zonder code 95 moet u minimaal 21 jaar zijn.
 • U moet minimaal 18 jaar zijn om het C-rijbewijs met code 95 aan te vragen.
 • U moet in het bezit zijn van een rijbewijs B.
Gezondheidsverklaring

Voordat u uw praktijkexamen kunt reserveren, moet u medisch zijn goedgekeurd. U moet hiervoor een Gezondheidsverklaring indienen en u laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst.  Als u medisch bent goedgekeurd, wordt er een Verklaring van geschiktheid naar de RDW verstuurd. Deze is 1 jaar geldig.

Subsidie

Om te zien voor welke categorieën er eventuele subsidie mogelijk is kijk je bij de subsidie mogelijkheden voor het vrachtwagen rijbewijs.

Deel dit met je vrienden, kies je platform: