Afgelopen donderdag en vrijdag hebben onze instructeurs twee bijscholingsdagen gevolgd naar aanleiding van nieuwe lesvoertuigen. Eerder al was een bijscholingsavond georganiseerd samen met het CBR waarin inhoudelijk aandacht is besteed aan de rijprocedure. In de rijprocedure staat het meest wenselijke rijgedrag van bestuurders beschreven. Klik hier als je meer wilt weten over de rijprocedure en hoe dit de basis vormt van onze rijopleidingen.

Dit jaar worden 3 van onze lesvoertuigen vervangen naar nieuwe DAG XG 450 FA bakwagens. Deze voertuigen voldoen aan de hoogste eisen aangaande CO2 reductie, veiligheid van kwetsbare weggebruikers tot chauffeurscomfort. Het eerste voertuig gaan we deze maand in gebruik nemen.

Een onderdeel van de bijscholing was gericht op het gebruik van deze nieuwe lesvoertuigen. Het andere onderdeel ging over het leren van volwassenen. Volwassenen kennen niet slechts één manier van leren. Er zijn meerdere methoden en elk individu kent zijn eigen voorkeur leerstijl. Hoe houden wij hier rekening mee in onze lesmethodieken?

De vrijdag stond in het teken van Intervisie.  Dit is een zelfhulpmethode waarmee collega’s elkaar helpen om beter te worden in hun werk. Onze instructeurs zijn samen op pad gegaan met onze lesvoertuigen en twee demo voertuigen van DAF. Het was een innoverende dag, veel geleerd van elkaar en zeker voor herhaling vatbaar!

De nieuwe lesvoertuigen en bijscholingsprogramma’s zijn onderdeel van de doorontwikkelingen van onze unieke spoedopleidingen. Goed materiaal, de nieuwste technieken, goed instructeurs welke in staat zijn een veilige leeromgeving te creëren waarin kennis, kunde en vaardigheden kunnen worden ontwikkeld. Alles om ze zo goed mogelijk voor te bereiden voor het examen.

Ben jij benieuwd naar onze vrachtwagen opleidingen? Klik hier voor meer informatie of neem contact op met ons.