Er zijn steeds meer vacatures voor vrachtwagen chauffeurs. De toename van het aantal vacatures is het gevolg van de groei van het wegvervoer. In 2016 wordt een groei verwacht van 2,3% blijkt uit de actuele Korte Termijn Voorspeller van onderzoeksbureau Panteia.

Vertrouwen bij transportbedrijven
Vergeleken met overige Europese landen is de koopkracht van consumenten in Nederland sterk. Door de huidige goed gevulde orderportefeuilles van transportbedrijven in Nederland hebben zij veel vertrouwen in de toekomst. Het economische vooruitzicht voor Nederland is goed. Vooral in de productgroepen Chemie en Energie wordt extra groei verwacht.

Diverse vacatures vrachtwagenrijbewijs C en CE
In de transportsector en logistieke sector neemt het aantal vacatures voor beroepschauffeurs toe. Er worden steeds meer chauffeurs gezocht voor zowel het wegvervoer binnen Nederland als voor internationaal en lange afstand vervoer. Voor veel vacatures geldt rijbewijs CE met code 95 als eerste vereiste. Het type contracten dat gesloten wordt is verschillend: contract op uitzendbasis, oproepbasis, tijdelijk en vast.

Voorbeelden van vacatures vrachtwagenchauffeur C en CE:
C/CE kipper
CE zeecontainers
CE knijper
CE industriële reiniging
CE autotransport
CE portaalwagen
CE wipkar Duitsland
CE lange afstand
CE buitenland

BRON:
TransportOnline.nl | juni 2016
Panteia – Korte Termijn Voorspeller 2e kwartaal 2016 | 19 april 2016

Haal je vrachtwagenrijbewijs C in 1, 2 of 3 dagen!

meer over het vrachtwagen rijbewijs
meer over het vrachtwagen rijbewijs

Haal nu je aanhanger rijbewijs CE in 1 dag!

meer over het rijbewijs CE
meer over het rijbewijs CE