Heftruckcertificaat

Haal je Heftruckcertificaat met een Heftruck opleiding bij OTC Rijopleidingen B.V. 

Veilig werken met de Heftruck en je Heftruckcertificaat halen doe je bij OTC Rijopleidingen B.V. in Someren, ben jij ouder dan 18 jaar (16 en 17 jarigen kunnen ook het Heftruckcertificaat halen, maar mogen alleen met de Heftruck werken onder begeleiding) en wil jij snel aan de slag in een groeiende markt! dan is werken met het Heftruckcertificaat van OTC Rijopleidingen B.V. de oplossing om snel, betaalbaar en deskundig aan de slag te gaan met je Heftruckcertificaat als chauffeur.

Je leert bij OTC Rijopleidingen B.V. in het praktijkcentrum te Someren of op locatie bij jouw op het bedrijf dat is in héél Nederland mogelijk, hoe je op een veilige en juiste manier moet omgaan met een Heftruck, aanbod komen o.a. laad- en lostechnieken, slalom voor en achteruit en regelgeving en veiligheidseisen.

Het Heftruckcertificaat van OTC Rijopleidingen B.V. :

 • Is 5 jaar geldig
 • Kan vanaf 16 jaar

De opleiding voor het Heftruckcertificaat bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

Theorie Heftruckcertificaat:

 • Veiligheid
 • Gezondheid
 • Welzijn

Praktijk Heftruckcertificaat:

 • Controle Heftruck
 • Vaardigheid in het rijden
 • Veiligheid algemeen
 • Parkeren

Bijzonderheden:

 • Heftruckcertificaat halen kan in Someren of op locatie bij jouw in het bedrijf in héél Nederland
 • De cursus en hercertificering van het Heftruck certificaat wordt in het Nederlands of Engels gegeven.
 • Tijdens de cursus en het examen zijn veiligheidsschoenen verplicht
 • Op het praktijkcentrum in Someren zijn Heftrucks aanwezig, op locatie zal er zelf voor gezorgd moeten worden

Een hef of reachtruck is niet zomaar een magazijn hulpmiddel, er zitten veel gevaren aan gebonden.  Een professionele heftruckopleiding is behalve heel erg belangrijk voor een heftruckbestuurder of heftruckchauffeur ook noodzakelijk. Beschikken al uw heftruckchauffeurs over een geldig certificaat? Elke organisatie die met vork- en of heftrucks werkt, is volgens de Arbowet en verzekeringen verplicht om alle heftruckbestuurders te voorzien van grondige, maar ook juiste veiligheidsinstructies. OTC kan deze zorg voor u uit handen nemen, waarmee u de veiligheid in uw magazijn of opslag verbetert en verheft.

EEN VEILIGE EN VERZEKERDE WERKOMGEVING.

Wanneer een basisopleiding of een herhalingscursus voor de heftruck voldoende is afgerond krijgen de cursisten hun heftruckcertificaat. De medewerker mag zich dan officieel heftruckchauffeur noemen en is volgens de Arbowet en verzekeraars deskundig genoeg bevonden om een heftruck te besturen. Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan op uw werkvloer, dan bent u, maar zijn ook uw chauffeurs goed verzekerd. Een hele geruststelling.

WAAROM EEN EXTERNE HEFTRUCKOPLEIDING?

Wanneer bijvoorbeeld grondige instructies worden gegeven door heftruckchauffeurs die al jaren bij u werken, krijgt de onervaren medewerker mogelijk dezelfde blinde vlekken op het gebied van veiligheid. Met een heftrucktraining van OTC zijn de nieuwe heftruckbestuurders bekend met eventuele onveilige werksituaties. En kunnen ze deze nieuwe ervaring delen met de bestaande heftruckchauffeurs. Ook kunnen bestaande heftruckchauffeurs, waarvan het heftruckcertificaat is of gaat verlopen, bij ons een herhalingscursus volgen. U bent er dan zeker van dat de training goed en grondig is uitgevoerd en vergroot daarmee de heftruck veiligheid binnen uw opslag of magazijn.

Deel dit met je vrienden, kies je platform: