OTC Rijopleidingen B.V. organiseert unieke complete rijopleidingen voor het vrachtwagenrijbewijs C met als motto: ‘Vandaag beginnen, over morgen geslaagd!’

Hoe gaat dit in zijn werk?

Om heel gericht naar het behalen van je vrachtwagenrijbewijs C toe te werken, maken we bij aanmelding een complete planning voor je rijopleiding .

De Theorie

Voor je aan de 2-daagse praktijkopleiding begint start je met de theorie-examens voor het examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid module 1-C (RVM1-C) . Onderdelen die behandeld worden zijn: verkeer, techniek, lading en wetgeving (Administratie). Het theorie-examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen.

Je kan je hier goed op voorbereiden met behulp van het zelfstudiepakket en de internettraining. Met één uur studie per dag, kun je in vier werken klaar zijn. Het kan uiteraard sneller, dat is afhankelijk van je studietempo. Ook kan je de theorie klassikaal bij OTC of online volgen. Wij plannen in overleg met jou de theorie examens in bij jouw dichtbij zijnde CBR locatie.

Tijdens de voorbereiding op de theorie-examens moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de medische keuring voor rijbewijs C.

De praktijk

De 2-daagse praktijkopleiding beginnen we met nog een stukje theorie, onder andere over het lezen van het kenteken. Ook lopen we een rondje om de vrachtwagen. We kijken even onder de motorkap en controleren samen de verlichting. Dan starten we met de rijopleiding. We lessen in totaal twee dagen.

Tijdens de opleiding behandelen we alle bijzondere verrichtingen. We gaan rijden binnen en buiten de bebouwde kom. En we laten je kennismaken met de eigenschappen van de vrachtwagen bijvoorbeeld: de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen in verband met de grote wielbasis van een vrachtwagen.

Deze 2-daagse praktijkopleiding wordt afgesloten met het praktijkexamen vanuit onze eigen locatie in Someren/eind of bij het CBR/CCV. Ben je geslaagd? Dan kun je bij de gemeente je rijbewijs gaan halen.

Heb je nog geen werk? We helpen je graag verder door je aan te bieden bij diverse transportondernemingen.

Wil je meer weten over deze unieke rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C? Neem dan contact met ons op.