Voor je aan de praktijkopleiding begint start je met de theorie voor het examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid module 1-C (RVM1-C) . Onderdelen die behandeld worden zijn: verkeer, techniek, lading en wetgeving (Administratie). Het theorie-examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen.

Je kan je hier goed op voorbereiden met behulp van het zelfstudiepakket en de internettraining. Met één uur studie per dag, kun je in vier werken klaar zijn. Het kan uiteraard sneller, dat is afhankelijk van je studietempo. Vind je zelfstudie lastig? Dan hebben wij goed nieuws! Wat nieuw is dat je vanaf 2023 bij OTC ook de theorie klassikaal of online kan volgen. Je hebt donderdag de hele dag en vrijdag een halve dag les en doet vrijdag middag examen bij het CBR.

Tijdens de voorbereiding op de theorie-examens moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de medische keuring voor rijbewijs C.

Als je geslaagd bent voor de module RVM1-C kun je starten met de rijopleiding en ook op examen voor jouw C rijbewijs!

Ga je verder voor beroepsgoederen vervoer dan ga je na het behalen van jouw theorie RVM1-C meteen door met de modules VM2-C en VM3-C. Ook hiervoor ga je weer een donderdag en vrijdag naar school en plannen we daarna in overleg met jou beide examens.

Rest jou nog om de twee praktische toetsen te behalen voor de basis kwalificatie code 95. Deze toetsen laten wij jou behalen op een vrijdag, al liefst zo vroeg mogelijk in het traject (al voor je gaat rijlessen) zodat je zo snel mogelijk kennis maakt met de vrachtauto.

Enthousiast geworden? In januari kun je al van start gaan met de opleiding. Moet je het zelf betalen? Misschien is STAP subsidie (1000 euro) een mooie hulp. OTC rijopleidingen is ook gecertificeerd SOOB opleider waarmee zij en doorstroom SOOB subsidie mogelijk is.

Heb je nog geen baan als vrachtwagen chauffeur? Wij helpen jou graag verder!

Neem snel contact met ons op voor jouw mogelijkheden.