Haal je camper rijbewijs in 1 dag!

Het rijbewijs C1 = Geschikt voor campers!

Sinds 19 januari 2013 heb je rijbewijs C1 nodig voor het besturen van voertuigen met een maximale massa tussen 3.500kg en 7.500kg, zoals een camper, kampeerauto, paardenwagen, veewagen, ambulance, brandweerauto of een lichte vrachtwagen. Met de invoering van dit nieuwe rijbewijs C1 is het voor bezitters van voertuigen in deze gewichtsklasse gemakkelijker geworden om in het bezit te komen van het juiste rijbewijs. Rijbewijs C1 wordt ook wel camperrijbewijs genoemd.

Je kunt rijbewijs C1 zonder of met code 95 halen. Je kiest voor de aanvulling code 95 als je het voertuig in deze gewichtsklasse beroepsmatig gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan koeriersdiensten. Gebruik je het voertuig niet beroepsmatig, dan heb je geen code 95 nodig.

Haal nu jouw camperrijbewijs bij OTC Rijopleidingen B.V. 

OTC Rijopleidingen B.V. is de landelijke specialist die het mogelijk maakt om in 1 dag een uiterst uitgekiende rijopleiding te volgen. De rijopleiding wordt afgestemd op jouw wensen, jouw rijervaring en je eigen tempo.

Begin nu alvast met de theorie!

Voor je aan de praktijkopleiding begint start je met de theorie-examens voor het examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid module 1-C (RVM1-C) . Onderdelen die behandeld worden zijn: verkeer en techniek. Het theorie-examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen.

Je kan je hier goed op voorbereiden met behulp van het zelfstudiepakket en de internettraining. Met één uur studie per dag, kun je in vier werken klaar zijn. Het kan uiteraard sneller, dat is afhankelijk van je studietempo. Ook kan je de theorie klassikaal bij OTC of online volgen. Wij plannen in overleg met jou de theorie examens in bij jouw dichtbij zijnde CBR locatie.

Tijdens de voorbereiding op de theorie-examens moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de medische keuring voor rijbewijs C.

Meer weten? Neem dan even contact met ons op.

Informatie van de Rijksoverheid m.b.t. vrachtwagen rijbewijzen.

Er zijn twee varianten van het standaard vrachtwagen rijbewijs: C en C1. Het C vrachtwagen rijbewijs is geldig voor vrachtwagens met een gewicht boven de 3500 kilogram. Het C1 vrachtwagen rijbewijs is relatief nieuw en is geldig voor campers en lichte vrachtwagens. Zowel met het C als het C1 rijbewijs mag je aanhangers en opleggers aan je vrachtwagen koppelen. Het toegestane gewicht voor een aanhanger of oplegger is hierbij 750 kilogram. Dit maximum wordt berekend als het lege gewicht van de oplegger plus het laadvermogen. Om te rijden met zwaardere opleggers en aanhangers is het CE of C1E rijbewijs verplicht.

Let op! Met een Vrachtauto rijbewijs C mag u géén beroepsmatig vervoer verrichten. Daarvoor moet u een Vrachtauto rijbewijs C met code 95 halen.

Geldigheid

Het Vrachtauto rijbewijs C is maximaal 5 jaar geldig.Kijk voor meer informatie over het rijbewijs en code 95 op de website van de RDW. Voor meer informatie over het aanvragen van uw rijbewijs kunt u terecht bij uw gemeente.

Voorwaarden Vrachtauto rijbewijs C
  • Voor het aanvragen van het C rijbewijs zonder code 95 moet u minimaal 21 jaar zijn.
  • U moet minimaal 18 jaar zijn om het C-rijbewijs met code 95 aan te vragen.
  • U moet in het bezit zijn van een rijbewijs B.
Gezondheidsverklaring

Voordat u uw praktijkexamen kunt reserveren, moet u medisch zijn goedgekeurd. U moet hiervoor een Gezondheidsverklaring indienen en u laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst.  Als u medisch bent goedgekeurd, wordt er een Verklaring van geschiktheid naar de RDW verstuurd. Deze is 1 jaar geldig.

Subsidie

Om te zien voor welke categorieën er eventuele subsidie mogelijk is kijk je bij de subsidie mogelijkheden voor het vrachtwagen rijbewijs.

Deel dit met je vrienden, kies je platform: