Haal nu je aanhanger rijbewijs CE (Wipkar) in 2 dagen!

Wil jij je vrachtauto met aanhangerrijbewijs CE halen…? En dit op een veilige, vlotte en betaalbare manier doen…? Dan moet jij bij OTC rijopleidingen b.v. zijn.

OTC rijopleidingen b.v. bied jou een uniek concept aan om in 2 dagen d.m.v. een individuele rijopleiding je vrachtauto rijbewijs met aanhangwagenrijbewijs CE te halen.

Deze rijopleiding in 2 dagen voor het vrachtauto rijbewijs met aanhangwagen rijbewijs CE wordt gegeven volgens een uniek en beproefd concept, ontwikkeld op basis van jaren lange ervaring. 2 dagen ga jij op pad met jouw instructeur om alle kneepjes van het vrachtauto rijbewijs met aanhangwagen rijden op een CE combinatie bestaande uit een DAF bakwagen met een wipkar onder de knie te krijgen.

Inhoud opleiding:

  • Het lezen van het kenteken
  • Aan- en afkoppelen
  • Bijzondere verrichtingen
  • Rijden op smalle en bochtige wegen
  • Rijden op doorgaande wegen, invoegen & uitvoegen

Verder dien je er zelf voor zorg te dragen voor de medische keuring, heb je niet langer dan 1 jaar je vrachtauto rijbewijs C dan hoef je alleen een eigen verklaring voor rijbewijs CE te downloaden bij het CBR. Heb je het vrachtauto rijbewijs langer dan 1 jaar dan dien je een afspraak te maken met een ARBO arts voor een rijbewijs keuring voor het vrachtauto rijbewijs met aanhanger CE en uiteraard ook een eigen verklaring downloaden voor rijbewijs CE.

De kosten voor deze unieke en complete 2-daagse opleiding bedragen € 2.345,-

* Genoemde prijs is excl. BTW, particulieren betalen geen BTW

afbeelding BTW vrij

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het 'gewone' vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.

Rijden met een aanhanger

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid

Deel dit met je vrienden, kies je platform: