Haal nu in 1 dag je aanhanger rijbewijs CE bij rijschool Theo van Bentum!

We beginnen de dag met een stukje theorie over het kenteken van de vrachtauto combinatie en de belangrijkste kenmerken tijdens het rijden op de weg.

Daarna koppelen we samen de combinatie aan en gaan de weg op.
Tijdens het rijden starten we met het maken van diverse bochten en beginnen al snel met de bijzondere verrichtingen. Daarna gaan we nog rijden op verschillende soorten wegen binnen en buiten de bebouwde kom.

De opleiding wordt gegeven aan 1 cursist. Na die 7 uur voorbereiding volgt aansluitend het praktijkexamen aanhanger rijbewijs CE bij het CBR.

Deze opleiding is individueel en bestaat uit:

  • 6 uur rijles
  • 1 praktijkexamen

Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact met ons op.

Prijs: € 1115,-

Of  bij gesplitste opleiding (opleiding en examen op andere dag):

  • 8 uur rijles
  • 1 praktijkexamen

Prijs: € 1335,-

* Genoemde prijs is excl. BTW, particulieren betalen geen BTW

afbeelding BTW vrij

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.

Rijden met een aanhanger

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid

Deel dit met je vrienden, kies je platform: